GDPR}
Novinky

Doma je Doma aneb Adoptuj si babičku

Pomáháme seniorům, kteří si z důvodu tíživé finanční situace nemohou základní sociální služby sami financovat, ale vzhledem ke svému věku, zdraví a ztrátě soběstačnosti je nutně potřebují. Pomůžete nám a adoptujete si svoji babičku?

Naděje se vrátí - Podpořte rodiny zasažené pandemií

Naděje se vrátí - Podpořte rodiny zasažené pandemií

Pandemie covid-19 vtrhla do života mnoha lidí a napáchala obrovské škody. Někdy je připravila i o živitele. Na pomoc takto zasaženým rodinám pořádá Charita Česká republika sbírku „Naděje se vrátí“, která jim pomůže překonat existenciální, sociální i zdravotní dopady krize.

Právě dnes probíhá Sbírka potravin!

Právě dnes probíhá Sbírka potravin!

V 800 obchodech po celé České republice je možné přispět do dnešních 18:00. Online sbírka pak probíhá až do 2. května.

Dětské pozdravy pro naše seniory

Dětské pozdravy pro naše seniory

Od dětí a jejich učitelek z MŠ Ortenovo náměstí jsme dostali jarní pozdravy pro naše seniory.

Daránek pomáhá dětem. Pomozte mu i vy!

Daránek pomáhá dětem. Pomozte mu i vy!

Daránek pomáhá dětem, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Je darem, který pomáhá, symbolem jara lidského života, nevinného a bezbranného dětství, i nadějí na nový začátek. Přináší jim totiž to, co opravdu potřebují – bezpečí domova, potřebnou péči i rovné šance na startu do života, protože dobře rozumí jejich potřebám.

Hledáme posilu do týmu!

Hledáme posilu do týmu!

Charita Praha - Holešovice hledá posilu do týmu zdravotních sestřiček. Pokud jste samostatní, empatičtí a rádi pracujete s lidmi, pak jste naším člověkem.

Podpořte projekt Doma je doma

Podpořte projekt Doma je doma

Pomoc tohoto projektu od Nadačního fondu Agora 7 je zaměřena na ty, kteří si z důvodu tíživé finanční situace nemohou sami hradit služby, které vzhledem ke svému věku, zdraví a ztrátě soběstačnosti nutně potřebují.

Všichni naši klienti starší 80 let jsou naočkování!

Všichni naši klienti starší 80 let jsou naočkování!

Děkujeme Praze 7 za perfektní organizaci očkování.

Sbírka respirátorů pro lidi v nouzi

Sbírka respirátorů pro lidi v nouzi

Arcidiecézní charita Praha reaguje na povinnost nosit na frekventovaných místech respirátory a vyhlašuje sbírku respirátorů pro potřebné.

Očkování proti covidu-19

Očkování proti covidu-19

V pondělí dostali naši pečovatelé, kteří jsou v přímém kontaktu se seniory, první dávku vakcíny proti covidu-19! Mockrát děkujeme Praze 7 a panu doktorovi Bláhovi!

Projekt, který existuje díky Nadačnímu fondu Agora 7

Projekt, který existuje díky Nadačnímu fondu Agora 7

Nadační fond Agora 7 každý měsíc přispívá finančním obnosem na úhradu pečovatelských služeb, které jsou poskytovány Charitou Praha - Holešovice konkrétním seniorům, kteří si z důvodu tíživé finanční situace, nemohou tyto služby sami financovat, ale pomoc vzhledem ke svému věku, zdraví a ztrátě soběstačnosti nutně potřebují.

Tříkrálovou sbírku nezastaví ani pandemie!

Tříkrálovou sbírku nezastaví ani pandemie!

Největší sbírková akce pořádaná Charitou Česká republika se bude konat i letos. Koledníci k vám míří online! Otevřete jim dveře na www.trikralovasbirka.cz a přispějte jakoukoli částkou. Děkujeme!

Ještě jedno překvapení pro naše děti

Ještě jedno překvapení pro naše děti Do našeho vánočního projektu Dárek pro každého se připojil Martin Kubáč, autor knih pro děti, který podpořil děti z Prahy 7 a věnoval jim několik výtisků své knihy.

Vánoční přání pro naše klienti od dětí

Vánoční přání pro naše klienti od dětí

Děti z MŠ U Uranie (pracoviště Na Maninách) a z MŠ Sedmikráska, která se nachází v městské části Praha 21, vytvořili pro naše klienty krásné vánoční přání. Moc děkujeme! 

Termín pro doručení dárků se blíží

Termín pro doručení dárků se blíží

Ježíšky, kteří se do naší akce "Dárek pro každého" zapojili a dosud se u nás v charitě nezastavili, prosíme, aby k nám svoje dary doručili do 15.12. 2020.

Pohledy s pamětí

Projekt “Pohledy s pamětí” prezentuje díla seniorů, kteří jsou účastníci výtvarných a fotografických kurzů pořádaných kulturními a vzdělávacími centry Přístav 7 a Elpida. Každý autor dle svých schopností vyjadřuje pohled na osobní zážitek z daného místa v Praze.

Dárek pro každého 2020

Šest let jsme společně s Vámi dělali  radost dětem ze sociálně slabých rodin, pro které byl právě dárek zakoupený Vámi často jediným, který pod stromečkem našly. V letošním roce byl náš – váš projekt v ohrožení kvůli pandemii koronaviru, která nás již několik měsíců trápí. I přes nepříznivou situaci jsme se ale rozhodli, že i letos chceme udělat dětem veselé Vánoce a znovu přiletí Ježíšek.

Potravinová a materiální pomoc!!!!

Arcidiecézní charita Praha zachraňuje potravinovou pomocí ty, kdo jsou v této nelehké době bez příjmu v důsledku koronavirové krize a hrozí jim hlad.

Z pokojíčků pro babičku

Z pokojíčků pro babičku

Pojďme se vrátit o pár týdnů zpět, kdy se děti ve školce pomalu připravovaly na svátky jara, paní učitelky s nadšením vymýšlely velikonoční tvoření a slovo karanténa pro nás bylo cizím slovem

Šije celé Česko :-)

Šije celé Česko :-)

Šije celé Česko A my bychom rádi poděkovali všem našim "švadlenkám", které nás v tom nenechaly.

Pomozte terénním pracovníkům v první linii

Zdravotní sestřičky, pečovatelky a další pracovníci v terénních sociálních a zdravotních službách, kteří se v dnešních dnech starají o naše seniory, tedy o ty nejvíce ohrožené z nás.
 

Charita a Office food

Charita a Office food

Je neuvěřitelné kolik lidí chce pomáhat a pomáhá. Rádi bychom poděkovali Office Food, že se stará o chuťové pohárky našich klientů.

Každý den zajišťují teplou a vyváženou stravu všem našim seniorům. Děkujeme

Díky všem, kdo jsou v tom s námi

Díky všem, kdo jsou v tom s námi

Děkujeme všem (nejen našim) pracovníkům v sociálních službách, kteří se v dnešních dnech starají o naše seniory, tedy o ty nejvíce ohrožené z nás.

I nám se ochranných pomůcek nedostává, ačkoliv jsme se seniory v každodenním kontaktu!!!

My si ale poradíme. Musíme!!

Díky všem, kdo jsou v tom s námi

 

Tříkrálová sbírka 2020

Již podvacáté můžete mezi 1. a 14. lednem 2020 potkávat v ulicích Prahy a celé České republiky koledníky s kasičkami, kteří od vás, milých dárců, koledují peněžní příspěvky. I letos výtěžek ze sbírky poputuje k potřebným lidem či na ušlechtilé projekty.

Dárky předány :-)

Vážení a milí dárci,

jménem Charity Praha - Holešovice bychom vám chtěli velmi poděkovat za hojnou účast na našem (vašem) vánočním projektu "Dárek pro každého 2019", je neuvěřitelné kolik dobrých lidí chtělo někomu druhému splnit jeho vánoční přání. Celkem jste udělali radost 99 dětem a 125 seniorům. Neuvěřitelné.

Jsme připraveni :-)

Hlásíme, že všechny dárky už jsou na místě a čekají na své nové majitele.

 

Dárek pro každého 2019

Dárek pro každého, je úspěšným projektem Vás - dárců, Charity Praha Holešovice, MČ Praha 7 (OSPOD -sociálně-právní ochrana dětí) a azylového domu pro matky s dětmi Praha 7, kterým děláme radost dětem ze sociálně slabých rodin tím, že se jim snažíme splnit jejich vánoční přání. Pojďme i letos vykouzlit úsměv na dětských tvářích a udělat dětem veselé Vánoce tím, že pod stromečkem najdou alespoň některé dárky, které si přejí. Ježíšek k nim letos přijde již pošesté.

 

Tříkrálová sbírka 2019


Farní charita Holešovice se již podevatenácté účastní Tříkrálové sbírky, která je pořádána Charitou Česká republika.

U nás už byl Ježíšek

Vážení a milí,

díky Vám jsme mohli udělat radost spoustě dětí a seniorům, kteří pod stromečkem najdou dárky, které si přáli. Patří Vám velký dík, bez Vás bychom to nezvládli.

.....po roce opět v záplavě dárků

Vážení a milí podporovatelé charity,

dárky jsou již téměř všechny pohromadě.

Přístav 7 - program akcí a přednášek listopad 2018

Všechny Vás srdečně zveme do kulturně vzdělávacího centra Přístav 7, který vznikl za podpory nadačního fondu Agora 7.

 

Už je to tu zase......Dárek pro každého 2018

A UŽ JE TO TU ZASE.

Náš dobročinný projekt „Dárek pro každého“ již pátý rok plní přání dětí, které ze sociálních důvodů dárky, které by si přály, nedostávají. Chtěli jsme, aby i tyto děti měly veselé Vánoce s dárky jako ostatní, aby si i ony užily kouzlo Vánoc se vším všudy.

Vitamínová podpora našim klientům

Nadační fond "Agora 7" se mimo jiné stará i o zdraví našich klientů

Dárek pro každého 2017

Dárek pro každého 2017

Farní charita Holešovice ve spolupráci s městskou částí Praha 7 a s nadačním fondem "Osvojme si stáří" pořádají již 4.ročník úspěšného projektu "Dárek pro každého".

Vydali jsme knihu!

Vydali jsme knihu!

Přinášíme vám unikátní knihu receptů a humorných příběhů.

Nadační fond Agora 7

Vážení klienti, partneři a přátelé charity,

dovolte mi, abych Vám představila nadační fond "Agora"

Tříkrálová sbírka - jak bude probíhat v Praze 7?

Stejně jako v letech předchozích i letos budeme pořádat Tříkrálovou sbírku.  

A znovu si ji vzala na starost Karolína Kykalová spolu s dalšími maminkami. 

Sbírka bude probíhat od 2.1.2017 do 9.1.2017.

 

 

 

 

 

 

 

Tříkrálová sbírka 2017

Farní charita Holešovice se již po sedmnácté účastní Tříkrálové sbírky, která je pořádána Charitou Česká republika

Dárky od Vás už dělají radost dětem a našim klientům

Vážení dárci,

 

velmi bych Vám chtěla poděkovat, že jste se již potřetí zůčastnili projektu "Dárek pro každého" a udělali radost spoustě dětem a i našim klientům.

V záplavě dárků :-)

 

 

I letos byl o projekt "Dárek pro každého" velký zájem a díky Vám bude mít spousta dětí a našich klientů pod stromečkem to, co jsi přáli.

V naší fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá kancelář zasypaná dárky:-)

 

Velmi Vám děkujeme

 

 

Dárek pro každého 2016

Farní charita Holešovice ve spolupráci s městskou částí Praha 7 a s nadačním fondem "Osvojme si stáří" pořádají již 3.ročník úspěšného projektu "Dárek pro každého".Pojďme společně udělat radost dětem ze sociálně slabých rodin, aby i ony našly pod stromečkem dárky.

Potravinová a materiální pomoc - FEAD

Potravinová a materiální pomoc - FEAD

 

Farní charita Holešovice se od srpna začala podílet na programu Ministerstva práce a sociálních věcí , který je financován z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám.

 

Tříkrálová sbírka 2016

Tříkrálová sbírka 2016

Farní charita Holešovice se již poněkolikáté účastní  Tříkrálové sbírky.

Všechny dárky už jsou u svých malých majitelů

Všechny dárky už jsou u svých malých majitelů

Vážení dárci,

 

ráda bych Vám všem poděkovala za Vaši účast na vánočním projektu "Dárek pro každého". Díky Vaší štědrosti ......

 

 

Dárky, kam se podíváte :-)

Dárky, kam se podíváte :-)

Vážení dárci,

 

všechny dárky z našich seznamů jsou již rozebrané

První dárky už dorazily

První dárky už dorazily

Milí dárci,

všem bych Vám chtěla velmi poděkovat

 

Dárek pro každého

Dárek pro každého

Velmi Vám děkujeme, že se s námi budete podílet na druhém ročníku projektu "Dárek pro každého". Seznamy dárků budou k dispozici od 15.11. 2015 a to buď na našich webových stránkách nebo v sakristii kostela sv. Antonína.

Sladké a veselé Velikonoce

Sladké a veselé Velikonoce

Velikonoce nejsou pouze významným křesťanským svátkem, ale i oslavou příchodu jara......

Výsledky Tříkrálové sbírky 2015

Vážení dárci,koledníci,

 

všechny kasičky z Tříkrálové sbírky byly  již sečteny

GDPR

INFORMAČNÍ MEMORANDUM

 

pro klienty o zpracování jejich osobních údajů

 

Vážení klienti,

 

z platné právní úpravy zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů a především z Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), které nabývá účinnosti ke 25. květnu 2018, pro nás vyplývá řada povinností týkajících se ochrany Vašich osobních údajů. Věřte, že na jejich plnění klademe maximální důraz a přinášíme Vám následující nejdůležitější informace týkající se zpracování Vašich osobních údajů.

 

  1. Jaké údaje zpracováváme?

 

Ve vašem případě zpracovává organizace   Charita Praha - Holešovice

se sídlem Dukelských hrdinů 974/16

170 00 Praha 7

               IČ: 49368222

              (dále jen „ChPH“, či „my“):

 

ChPH uchovává o svých klientech  následující informace:

  • identifikační údaje obsažené ve smlouvě o poskytování sociální služby, v záznamu z jednání se zájemcem o pečovatelskou (odlehčovací) službu, v dohodě o konkrétním způsobu poskytování pečovatelské (odlehčovací) služby, v individuálním plánu klienta:
    • jméno a příjmení, příp. titul,
    • datum narození
  • kontaktní údaje
    • adresa trvalého pobytu,
    • telefonní a e-mailové spojení,
  • údaje o úhradě poskytnutých sociálních služeb v případě převodu na bankovní účet, číslo Vašeho bankovního účtu.

 

Tyto údaje sbíráme v rozsahu nezbytném pro Vaši identifikaci, jakožto klienta ChPH

Jiné Vaše osobní údaje nezpracováváme.

 

  1. Na základě čeho, za jakým účelem a jak dlouho Vaše osobní údaje zpracováváme?

Údaje obsažené ve smlouvě o poskytování sociální služby, v záznamu z jednání se zájemcem o pečovatelskou (odlehčovací) službu, v dohodě o konkrétním způsobu poskytování pečovatelské (odlehčovací) služby  zpracováváme na základě právního vztahu mezi Vámi a naši organizací, jehož předmětem je poskytování sociálních služeb. Účelem takového zpracování je poskytování uvedených služeb.

 

V případě, kdy jste nám poskytl souhlas ke zpracovávání Vašich kontaktních údajů, zpracováváme tyto údaje na základě Vašeho souhlasu.

 

Účetní a daňové doklady, kterými poskytnutou péči vyúčtováváme, obsahují též některé osobní údaje (jméno a příjmení klienta, typ a rozsah poskytnuté služby, datum vystavení dokladu). Tyto doklady uchováváme pouze pro účely splnění povinností stanovených relevantními účetními a daňovými právními předpisy, po dobu uloženou těmito předpisy.

 

V případě údajů, které zpracováváme na základě Vašeho souhlasu, je doba zpracování omezena dobou platnosti souhlasu, zpravidla 10 let, není-li souhlas odvolán dříve.

 

 

  1. Komu Vaše osobní údaje zpřístupňujeme, či předáváme?

          Vaše osobní údaje nezpřístupňujeme nikomu.

 

Vaše osobní údaje můžeme předávat třetím stranám zajišťujícím pro nás podpůrné činnosti – vymáhání pohledávek, či právní služby. Tyto třetí strany jsou v postavení zpracovatele osobních údajů, předáváme jim pouze osobní údaje nezbytné pro daný účel  (vymáhání pohledávek, či právní služby), a to pouze údaje těch klientů, kterých se konkrétní podpůrná činnost týká. Zpracovatele osobních údajů zajišťující výše uvedené činnosti pečlivě vybíráme.

 

Vaše osobní údaje nepředáváme do jiných zemí.

 

  1. Vaše práva dle platné právní úpravy

Rádi bychom Vás též informovali, že dle platné právní úpravy ochrany osobních údajů máte následující práva:

  • právo přístupu k osobním údajům, které ve Vašem případě zpracováváme,
  • právo na opravu Vašich osobních údajů v případě, že by byly v kterémkoli směru nesprávné, či nepřesné,
  • v případě, že byste zjistili, nebo se domnívali, že provádíme zpracování Vašich osobních údajů, které je v rozporu s ochranou Vašeho soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem, zejména pokud by Vaše osobní údaje byly nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, máte právo požádat nás o vysvětlení a také požadovat, abychom odstranili takto vzniklý stav (např. blokováním, provedením opravy, doplnění nebo likvidací Vašich osobních údajů),
  • právo požadovat výmaz osobních údajů, popřípadě omezení jejich zpracování,
  • právo vznést námitku proti zpracování za účelem posouzení, zda došlo k porušení povinností uložených nám platnou právní úpravou,
  • v případě, kdy Vaše osobní údaje zpracováváme na základě souhlasu, máte právo odvolat souhlas,
  • kromě výše uvedeného máte též právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.
  • máte též právo na přenositelnost těch údajů, které jste nám poskytl a které zpracováváme na základě nezbytnosti jejich zpracování pro účely plnění smlouvy. V případě, kdy byste měli zájem předat tyto údaje jinému správci, Vám umožníme získat Vaše osobní údaje ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, případně, bude-li to technicky proveditelné, je přímo předáme jinému správci.

 

V případě jakýchkoli nejasností, či dotazů ohledně zpracovávání Vašich osobních údajů se na nás můžete kdykoli obrátit písemně na adrese: Charita Praha - Holešovice, Dukelských hrdinů 974/16, 170 00 Praha 7.

 

V Praze dne 17. 5. 2018

 

S úctou

 

 

Charita Praha - Holešovice

Mgr. Jana Fajstavrová

ředitelka